היתרונות של הכנת בייגלה ביתי
יש משהו מיוחד באפיית בייגלה ביתי שלא ניתן לשכפל על ידי בייגלה שנרכש בחנות. לא רק שהם טעימים, אלא שיש גם כמה יתרונות להכנת אותם בעצמך.
אפשרות בריאה יותר
כשאתה מכין בייגלה בבית, אתה יכול לשלוט במרכיבים שנכנסים אליהם. אתה יכול לבחור בקמח מלא, להפחית את כמות המלח, ואפילו להוסיף כמה עשבי תיבול לטעם. כך תוכלו ליצור אופציה בריאה יותר שעדיין טעימה באותה מידה.
פעילות מהנה
הכנת בייגלה ביתי היא פעילות מהנה לעשות עם חברים או משפחה. זוהי דרך מצוינת להתחבר, ואתם זוכים ליהנות מפירות העבודה שלכם יחד לאחר שהבייגלה מסיימים לאפות. בנוסף, זו דרך מצוינת לבדר את הילדים וללמד אותם איך לאפות.
חטיף רב תכליתי
בייגלה תוצרת בית הם חטיף רב-תכליתי שניתן ליהנות ממנו בדרכים רבות. אפשר להגיש אותם עם חרדל, מטבל גבינה, או כל מטבל אחר לבחירתכם. הם גם מהווים תוספת נהדרת לסנדוויצ'ים או שניתן ליהנות מהם לבד כנשנוש מהיר.
רכיבים
לפני שתתחיל להכין את הבייגלה שלך, חשוב להחזיק את כל המרכיבים בהישג יד. הנה מה שתצטרך:
- 3 כוסות קמח לכל מטרה
- 1 כף סוכר
- 2 ¼ כפיות שמרים יבשים פעילים
- 1 כפית מלח
- 1 כוס מים חמימים
- 2 כפות חמאה ללא מלח, מומסת
- ⅓ כוס סודה לשתייה
- 1 חלמון ביצה, טרופה
- מלח גס, לזילוף
כיוונים
עכשיו כשיש לך את כל המרכיבים שלך, הגיע הזמן להתחיל להכין את הבייגלה שלך. עקוב אחר ההנחיות הבאות לקבלת אצווה מושלמת בכל פעם.
שלב 1: מערבבים את הבצק
בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, השמרים והמלח. מערבבים היטב. מוסיפים את המים החמים והחמאה המומסת, ומערבבים עד שנוצר בצק רך. לשים את הבצק על משטח מקומח כ-5 דקות עד שהוא חלק ואלסטי.
שלב 2: תנו לבצק לתפוח
מניחים את הבצק בקערה משומנת ומכסים אותו במטלית לחה. מניחים לתפיחה במקום חמים ללא גירויות כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
שלב 3: עצב את הבייגלה
מחממים את התנור ל-425 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית בנייר אפייה. בסיר גדול מביאים לרתיחה 10 כוסות מים וסודה לשתייה. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לחבל ארוך ומעצבים ממנו בייגלה.
שלב 4: מרתיחים את הבייגלה
זורקים בעדינות כל בייגלה לתערובת המים הרותחים למשך כ-30 שניות. מוציאים אותם בעזרת כף מחוררת ומניחים על תבנית האפייה המוכנה.
שלב 5: אופים את הבייגלה
מברישים את הבייגלה בחלמון הטרוף ומפזרים עליהם מלח גס. אופים אותם במשך 12-15 דקות, או עד שהם מזהיבים.
שלב 6: תהנו!
לאחר האפייה של הבייגלה שלך, הניחו להם להתקרר כמה דקות לפני ההגשה. הכי טוב ליהנות מהם חמים, אבל אפשר גם לאחסן אותם בכלי אטום למשך כמה ימים.
טיפים וטריקים
הנה כמה טיפים וטריקים שיעזרו לכם להכין את הבייגלה הביתי המושלם בכל פעם.
- ודאו שהשמרים שלכם טריים. אם פג תוקפו, ייתכן שהבצק שלך לא תופח כמו שצריך.
- השתמש במים חמים, לא במים חמים, בעת ערבוב הבצק שלך. מים חמים יכולים להרוג את השמרים.
- אל תדלגו על שלב הרתיחה. זה מה שנותן לבייגלה את המרקם הלעיס המיוחד שלהם.
- אם אין לכם מלח גס, אפשר להשתמש במלח שולחני רגיל, אך שימו לב לא להגזים.
- ניסוי עם טעמים שונים. אתה יכול להוסיף שום, גבינה, או אפילו סוכר קינמון לבייגלה שלך עבור טוויסט ייחודי.
דבר אחרון
הכנת בייגלה ביתי היא פעילות מהנה ומתגמלת שבטוח תרשים. עם כמה מרכיבים פשוטים וקצת סבלנות, אתה יכול ליצור אצווה של בייגלה טעים ובריאים יותר המושלם לנשנוש או שיתוף. בנוסף, התהליך הוא דרך מצוינת ליצור קשר עם חברים ובני משפחה וללמד ילדים על אפייה. אז, בפעם הבאה שאתם במצב רוח לחטיף טעים, קחו את הסינר שלכם ותנסו בייגלה תוצרת בית.