היסטוריה של עוגת גבינה באמריקה
עוגת גבינה הייתה קינוח פופולרי באמריקה מאז תחילת המאה ה-19. זה נעשה במקור עם תערובת של גבינת שמנת, ביצים וסוכר, ונאפה בקרום קרקר גרהם. עוגת הגבינה המסחרית הראשונה הוכנה על ידי המעדנייה המפורסמת בניו יורק, לינדי'ס, בשנת 1929. מאז, עוגת הגבינה הפכה לקינוח עיקרי בבתים ובמסעדות אמריקאיות.
אחד הסוגים הפופולריים ביותר של עוגת גבינה אמריקאית הוא עוגת הגבינה בסגנון ניו יורק. למתכון הקלאסי הזה יש מילוי צפוף וקרמי עשוי משילוב של גבינת שמנת, ביצים וסוכר, והוא בדרך כלל אפוי בקרום קרקר גרהם. עוגת הגבינה בסגנון ניו יורק ידועה בטעמה החריף ובמרקם החלק.
סוג פופולרי נוסף של עוגת גבינה אמריקאית הוא עוגת הגבינה בסגנון שיקגו. למתכון הזה יש מרקם אוורירי יותר מהסגנון הניו יורקי, הודות לתוספת של שמנת חמוצה או שמנת כבדה למילוי. עוגת הגבינה בסגנון שיקגו ידועה גם במראה הגבוה, הדומה לעוגה כמעט, ובקרום החמאתי העשוי מעוגיות חמאה.
טיפים להכנת עוגת הגבינה המושלמת
הכנת עוגת הגבינה המושלמת יכולה להיות אתגר, אבל עם כמה טיפים וטריקים, תוכלו ליצור קינוח טעים שירשים את החברים והמשפחה. הנה כמה טיפים להכנת עוגת גבינה מושלמת:
1. השתמשו במרכיבים בטמפרטורת החדר: כדי להבטיח עוגת גבינה חלקה וקרמית, ודא שכל המרכיבים שלך, במיוחד גבינת השמנת והביצים, נמצאים בטמפרטורת החדר לפני שמתחילים.
2. לא לערבב יתר על המידה: ערבוב יתר של הבלילה עלול להוביל לעוגת גבינה צפופה וקשוחה. מערבבים את החומרים עד שהם פשוט מתאחדים וחלקים.
3. השתמשו באמבט מים: אמבט מים עוזר ליצור אפייה לחה ואחידה, ומונע מעוגת הגבינה להיסדק. עטפו את תחתית התבנית הקפיצית בנייר כסף, ואז הניחו אותה בתבנית גדולה יותר מלאה במים חמים.
4. תנו לה להתקרר לאט: לאחר האפייה תנו לעוגת הגבינה להתקרר בתנור כשהדלת פתוחה מעט. זה עוזר למנוע סדקים ומבטיח מרקם חלק.
5. מצננים לילה: מצננים את עוגת הגבינה במקרר למשך הלילה כדי לאפשר לטעמים להתמזג ולמרקם להתייצב כמו שצריך.
עכשיו, כשיש לכם כמה טיפים איך להכין את עוגת הגבינה המושלמת, בואו נצלול לכמה מתכונים טעימים של עוגת גבינה אמריקאית.